Apprenticeship as a food technology specialist (m/f/d)

Zum 01.09.2026 suchen wir mehrere Auszubildende zur Fachkraft für Lebensmitteltechnik (m/w/d).

Alisa_bearbeitet

Do you have a technical and mathematical understanding and are you enthusiastic about the production of food? In our varied training program, you will learn step by step about all the production processes involved in our sustainable industrial production of bakery and confectionery products. Taking our hygiene and quality standards into account, our trainers will show you how to control, monitor and check the various production processes. A dedicated contact person is always available to answer your questions and help you to grow with your new tasks and challenges.

Die Jaus Bakery GmbH mit Sitz in Weißenhorn mit ca. 250 Mitarbeitende, ist eine industrielle Großbäckerei. Unsere Kunden im deutschen und europäischen Ausland beliefern wir mit Schnitt- und Softbrot, bis hin zu Baguettes, Hot Dog und Burger Buns.

Your tasks
  • Production of our high-quality products according to the specified recipes
  • Learning the technical expertise for the optimal operation, monitoring and control of machines and systems
  • Quality assurance of raw materials and end products as well as carrying out production checks and chemical/physical tests
  • Cleaning, operating and maintaining technical production facilities
  • Drafting and reviewing legal regulations and provisions
Your profile
We offer

Steckbrief

Monatliche Vergütung:
1. Lehrjahr: 1.300,00 €, 2. Lehrjahr: 1.432,00 €,
3. Lehrjahr: 1.571,00 €

Ausbildungsbeginn:
01.09.2026

Ausbildungsdauer:
3 Jahre

Berufsschule:
Berufsschule in Starnberg bei München

Starten Sie mit uns IHRE erfolgreiche berufliche Zukunft und werden Sie Teil des großen Jaus Bakery-Teams!

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Drag & Drop Files, Choose Files to Upload You can upload up to 5 files.
Maximale Uploadgröße: 5 MB pro Datei, maximal 5 Dateien, erlaubte Dateitypen: .pdf, .doc, .docx

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